Om oss

Siman Kunskaps- & Idrottsförening arbetar med att underlätta integrationen av de somaliska, irakiska, etiopiska och tunisiska invandrargrupperna i det svenska samhället. SIMAN har byggt upp en grupp med medlemmar som kommer från de olika länderna. De flesta deltagarna är dock från Somalia. Föreningen har 130 medlemmar.

Verksamheten drivs på Västanforsgatan 21 i Malmö. Enligt stadgarnas målparagraf är föreningens syfte att sprida kunskap och information om det svenska samhället och den svenska kulturen och att arbeta för att främja integrationen i samhället enligt FN:s konvention om de mänskliga rättigheterna.

Föreningens verksamhet riktar sig till barn, ungdomar och vuxna, såväl män som kvinnor, och till djupt religiösa, icke troende samt sharaf hjältar. Verksamheten omfattar olika fritidsaktiviteter som till exempel spel, fotboll, café men vi har också utbildning på vårt program. Förutom de tidigare nämnda verksamheterna har vi i föreningen jobbat med att gå i moskén och utbilda ungdomar. Vi har samtalat med imamer, shejker och deras anhängare och vi diskuterar ämnen som jämställdhet och hedersrelaterat tänkande. Vi har vågat jobba med det omöjliga och vi vill göra förändringar, vi vill hjälpa de svaga och vara en lykta i mörkret för dem som behöver ett ljus.

Siman samarbetar med Sofielunds Kunskapsfrämjande och Kulturella Förening.

En kommentar till Om oss

  1. Presentation av föreningen
    Siman kunskap & Idrott Föreningen organisation som bland annat arbetar med att underlätta integrationen av de somaliska, irakiska, ethiopiska och tunisiska invandrargrupperna i det svenska samhället. SIMAN har byggt upp en grupp med medlemmar som kommer från de olika länderna . De flesta deltagarna är dock från Somalia. SIMAN har i dag år 2012 cirka 257 medlemmar och verksamheten bedrivs i Lokalen på Köpmansgatan 11 i Malmö. Enligt stadgarnas mål paragraf är det föreningens syfte att sprida kunskap och information om det svenska samhället och den svenska kulturen och att arbeta för att främja integrationen i samhället enligt de mänskliga rättigheterna enligt FN konventionen.
    Föreningens verksamhet riktar sig till barn, ungdomar och vuxna och till både män och kvinnor djupt religiösa, icke troende samt sharaf hjältar. Verksamheten omfattar olika fritidsaktiviteter som till exempel spel, fotboll, café men vi har också utbildning på vårt program. Föreningens verksamhet syftar till att skapa integration. Förutom de tidigare nämnda verksamheterna har vi i föreningen jobbat med att gå i moskén och utbilda ungdomar. Vi har samtalat med imamer, shejker och deras anhängare och framför allt diskuterat jämställdhet och hedersrelaterad tänkande. Vi har vågat jobba med det omöjliga vi vill göra förändringar, vi vill hjälpa de svaga och vara en lykta i mörkret för dem som behöver ett ljus .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s